[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead איתורן SAVE - מה דעתכם על המערכת ? | VAGIT
בדקתי עם חברות ביטוח. אחת דרשה או איתרן או קודן, והשנייה לא דרשה מיגונים כלל. החלטתי ללכת דווקא עם הראשונה כי עושה רושם שהפוליסה שלהם יותר מקיפה, אז אני חייב מיגון אחד לפחות. אני יודע ששום דבר לא חסין גנבים, אבל המחשבה שלא יהיה לי מיגון כללי ברכב (בעיקר קודן) קצת מפחידה אותי. אני יודע שגם קודן אפשר לעקוף, אבל זה יידרוש מהגנב עוד קצת זמן. מה גם שאם גונבים לי את המפתח, זה לא יאפשר גניבה מיידית של הרכב, אלא יידרוש התעסקות. מה שלא כך עם ה איתורן SAVE.
מה גם שהאיתורן יותר יקר, ודורש תשלום חודשי (אם כי קטן יחסית, כ 30 ש"ח) מהשנה השנייה. נראה לי סתם בזבוז כסף על משהו שכנראה ב 90% ממקרי הגניבה (לא עילנו!) לא יעזור.
צורת הגניבה העיקרית של הרכבים הללו נעשית ע"י פתיחת מכסה המנוע והחלפת מחשב הרכב במחשב שהגנבים הביאו איתם. המחשב החדש מתוכנת בצורה שעוקפת את כל הגנות היצרן, לרבות האימובילייזר וכך מתאפשר להם להניע עם איזה מפתח שהם רוצים בקלות יתרה.
לראות מישהו מהתחום מנטרל קודנית גורם לך להביא שזה פשוט חרטה. פחות מ10 שניות והקודנית בכלל לא רלוונטית. אני מאמין שכל ה"הגנות" האלו לא באמת רלוונטיות, שכן, ברגע שגנב מחליט לגנוב את הרכב שלך, שום דבר לא יעזור. ואם זה לא יהיה היום זה יהיה מחר. אם אתה באמת חושש מגניבת הרכב, דווקא האיתוראן הוא האופציה העדיפה, שכן הוא ממשיך לשדר למוקד של איתוראן לאחר שהרכב כבר הונע ונגנב. אישית הייתי עד למספר מקרים בהם אוכפים של איתוראן החזירו רכבים שכאלה לבעליהם, לאחר שנגנבו.
לגבי הביטוח - כפי שציינתי, הייתי מעדיף את הפוליסה שאינה דורשת מיגון כלל. אם אתה בכל זאת מעדיף את זו שכן כוללת מיגון, היות והSAVE לא מתעלק על מערכות חשמל קיימות ברכב ולא כולל כל מיני ניתוקים אשר מונעים הנעה, הוא נראה לי כמו פשרה עדיפה יחסית. גם אם הוא קצת יותר יקר במעמד ההתקנה ועולה עוד 300 שקל בשנה אח"כ.