אני בדר״כ לא נוהג כל כך לכתוב בפורום מכל מיני סיבות אבל אחרי מה שעברתי עם הרכב הרגשתי צורך עז לכתוב כאן בפורום ולשתף כמה שיותר אנשים בבעיה שהייתה לי ובמיוחד להמליץ על המוסך באשקלון Car masters בהנהלת אנטון שפתר לי את הבעיה.
אז הרכב הוא סיאט טולדו שנת 2001 Tdi עם 355,000 ק״מ.
כבר בנסיעת המבחן שלפני קניית הרכב הרגשתי את הבעיה שהייתה בהכנסת הילוכים בדר״כ ראשון ורוורס. לאט לאט התחלתי להרגיש קושי גם בהכנסת שאר ההילוכים. קלאץ׳ וגלגל תנופה מקוריים הוחלפו בחברה ב318,000 ק״מ ולכן לא נרתעתי מהקניה. הנחתי שזה כיוונים כלשהם .. התחלתי לחפור ברשת על כיוונים של הכבלים , מצאתי סרטון ביוטוב שמסביר על כיוון , ניסיתי לעשות את הכיוון בדיוק כמו שהיה מוסבר בסרטון ולאחר המון ניסיונות כושלים הגעתי למסקנה שהבעיה היא לא שם.
אז התחלתי בחיפושים אחר בעלי מקצוע מומחים בואג. חשוב לציין שבעלי המקצוע שפניתי אליהם נחשבים לחזקים בתחום ומוכרים מאוד. אחד אמר שזאת בעיה בגיר , אחד אמר שזה הקלאץ׳. למרות שהוא נעשה לא מזמן הוא אמר שהמוסכים המורשים לא כ״כ מקצועיים ואמינים ויכול להיות שדחפו שם קלאץ׳ לא מקורי או שלא התקינו אותו כמו שצריך. אלה 2 התשובות שכל בעלי המקצוע נתנו לי.
סחבתי את הבעיה כמה חודשים עד שזה נהיה פשוט בלתי נסבל והתפשט להילוך השלישי והרביעי. החלטתי שאם צריך אפילו להחליף גיר אני מחליף. רק חיפשתי מישהו שיאתר לי את הבעיה אם זה קלאץ׳ או גיר ויתחייב שהבעיה תפתר אחרי העבודה. נסעתי למוסכניק הראשון שיעשה נסיעת מבחן , הוא קבע חד משמעית שזה הקלאץ׳ שלא מפריד והתחייב שהבעיה תיפתר עם החלפת הקלאץ׳ אצלו. המחיר שהוא נתן לי הוא 3300 על חלקים ועבודה (כולל גלגל תנופה) שדרך אגב אני חייב לומר שזה מחיר טוב שכמעט גרם לי ללכת על זה. אבל העובדה שנעשה קלאץ לפני 35 אלף ק״מ הפריעה לי ופחדתי להוציא סתם כסף. השני שהגעתי אליו קבע כנ״ל , קלאץ׳. השלישי אמר ״כנראה שהגיר עייף , ויש חופשים בצירים ...״
אז פניתי לאנטון מקאר מסטרס באשקלון סיפרתי לו את כל ההיסטוריה של הטיולים במוסכים והתשובות שקיבלתי. הוא אמר לי בצורה חד משעמית שזו טעות ללכת כ״כ רחוק לפני שמנסים לעשות את העבודות הזולות כמו החלפת שמן גיר , החלפת נוזל קלאץ׳ וניקוז האויר. אז החלטתי להתחיל מהחלפת שמן גיר. אני אפילו לא יכול להגיד על מה שהיה בגיר ״שמן״ ההגדרה היחידה שאני יכול לתת היא מים שחורים. אנטון בדק עם המחשב איזה שמן ממולץ ע״י היצרן לפי הצמיגות הנכונה והתקן הנכון. מילוי של 2 ליטר שמן ויצאנו לנסיעת מבחן. חברים אני פשוט הייתי פעור פה , ההילוכים נכנסו פשוט חלק בלי שום בעיה. לא מיהרתי לקפוץ משמחה כי גם פעם הבעיה לא תמיד הייתה שם אלא פעם כן פעם לא. נסעתי עם האוטו 200 ק״מ ולשמחתי הכל נכנס חלק.
עבודה של 212 ש״ח כולל מע״מ (כמובן כולל השמן) , פתרה לי את הבעיה לחלוטין.
לא ידעתי אם מצד אחד לשמוח מפתרון הבעיה שירקתי בגללה המון דם או להצטער מכל אותם בעלי המקצוע שנחשבים לתותחים בתחום שנמצאו בעצם לא מקצועיים או לא אמינים.
אני רוצה לחשוב שהם פשוט לא מקצועיים מאשר לחשוב שניסו לגרוף סכום נכבד של כל העבודה.
החלטתי לתת ״צ׳אנס״ עם רמז עבה לאחד מבעלי המקצוע שקבע שצריך להחליף קלאץ׳.
התקשרתי אליו ושאלתי אולי כדאי לנסות להחליף שמן גיר או להחליף נוזל קלאץ׳ או משאבת קלאץ׳ או אולי עוד משהו שאני לא מבין בו לפני שקופצים לדבר היקר. הוא בתגובה מסר ״חבל על הכסף שלך , זה לא שמן גיר ולא כלום. זה קלאץ׳. וכדאי שאת כל הכסף תשקיע בקלאץ׳ ולא בשמנים ובנוזלים למינהם״. אז חשבתי שאולי הוא לפחות ישאל מתי הוחלף שמן גיר אם הוחלף בכלל , נוזל קלאץ׳ וכו׳.
אז חברים , לפני שאתם עושים צעדים כל כך גדולים וזה יכול להיות בכל מיני דברים בחיים , תחקרו , תחטטו ברשת , אל תתביישו להציף שאלות שאולי יישמעו מטופשות לפעמיים , אל תתפתו ישר להאמין למוסכניק אפילו שהוא בעל שם גדול בתחום והכי חשוב זה אל תזלזלו בשום בעל מקצוע לא מוכר. יתכן שמננו תבוא הישועה.
אני רוצה להגיד תודה ענקית לאנטון שספג ממני המון שאלות לא פשוטות ותמיד דאג להסביר לי בדיוק איך הדברים עובדים. על המקצועיות של הבחור על העבודה היסודית , וכמובן דבר שלא פחות חשוב הוא המחיר. המחירים הוגנים ואפילו יודע להתגמש עם הלקוח אם זה אפשרי כמובן.
אני לא מתכוון לכתוב כאן שום שם של בעלי המקצוע שמבחינתי לא יצאו מקצועיים או לא ״צדיקים״ כי אני לא חיים הכט וכל מטרת השרשור הזה היא לעזור לכל אלה שאולי גם סובלים מהבעיה ועדיין לא מצאו פתרון וכמובן המלצה חמה על אנטון מקאר מסטרס.