[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead שאלה לגבי חיישנים :?: | VAGIT
חיישן לבדה קידמי חיישן לבדה אחורי חיישן Mass Air Flow - MAF
שאלות שלי: 1. מה תפקיד של כל אחד מהם ? 2. האם יש קשר בין חיישן אחד לאחר ? 3. אילו תקלות נפוצות ישנם מחיישן לא תיקני ? 4. מה זה בעצם חיישן לא תיקני, והאם אפשר לתקן חיישן תקול.
בהמשך אני אבקש עוד מידע על עוד חיישנים שקיימים ברכבי VW ואשמח לעזרתכם !
בקצרה למדה קידמית/אחורית = חיישן חמצן מודד את אחוז/כמות (תקרא לזה איך שתרצה) של החמצן (ממוקם בדאוןפייפ וללפני הדוד האחורי לרוב). MAF = חיישן שמודד את כמות האוויר שעוברת דרכו (במקרה שלנו לטורבו/מנוע וכו )
1. 2. ברכבים מודרנים ובעצם בכל רכב עם מחשב וחיישנים (לא מחייב מה שציינת) המחשב אוסף את כלל הקריאות ובהתאם "מנהל" את הרכב/מנוע. 3. מהחיישנים שציינת יש הרבה תופעות וזה גם קשור ברכב תוכנה וכו, אבל בגדול זה צריכת דלק גבוה, תערובת לא תקינה ועוד 4. חיישן לא תקין זה בעצם חיישן שמעביר קריאות לא תיקינות, "קריאות" זה בעצם האותות (חשמלים כמובן) שמתורגמים לערכים למחשב, ואפשרי לנקות חיישני חמצן וגם MAF, אם לא עוזר אז מחליפים.
עכשיו אם יש לך תקלה בחיישן ושאלת את כל זה אז פשוט תגיד
אני לא יודע אם הבעיה אצלי היא החיישנים, לכן אני רוצה ללמוד כמה שאפשר אני עברתי ממאזדה 323 שנת 2000 בלי מחשב בכלל לגולף V5 2002 שזה נראה ממש רובוטי בשבילי.
אני כבר פתחתי נושא לגבי התקלה שלי, לא הרבה עזרו את האמת אפילו העלתי סרטון. בקצרה, הסל"ד עולה לפעמים ממש גבוה, והרכב עוצר.
2 דברים שחשבתי עליהם 1. MAF לא תקין 2. גיר מחליק
בסופ"ש אני הולך למוסך של חבר לבדוק במחשב האם יש תקלות, (בטוח שיש כי הנורה דולקת, כמובן אני הולך בשביל לאתר מה לא בסדר) בצ'מפיון אמרו לי שלמדה קדמי\אחורי לא טובים אצלי, כל חיישן 1200 שקל + - (אחד מהם יותר יקר מהשני)
על הדרך... האם יש להשיג אותם ביותר זול? (של BOSCH) או eBay? (מכיר שלהם כ90$ + -).
עניתי לך בתרד של התקלה . לגבי החיישנים : 1. למבדה קדמי : בודק את אחוז החמצן שיש בגזי הפליטה , לפי זה המחשב יודע מה מצב התערובת בצילינדרים ומתקן בהתאם , יותר דלק או פחות דלק . 2. למבדה אחורי : מבדא את תפקוד הממיר הקטליתי . אם אין שינוי בין הלמבדה הקדמית לאחורית אז הממיר לא מתפקד ותדלק נורת תקלה . 3. חיישן maf: מודד את כמות האוויר הנכנסת למנוע ולפי זה מווסת את כמות הדלק . כמובן כל העסק מסובך יותר . החיישנים מתחלקים לחיישנים פאסיביים ואקטיביים . חיישן פסיבי נותן נתון למחשב בלבד , למבדה אחורי ומאפ , וחיישן אקטיבי משנה את פעולת המנוע בהתאם לקריאות שלו - למבדה קדמי . כמובן שיש עוד מכל סוג .
מאפ תקול יתאפיין בסחיבה גרועה , קושי בהעברת הילוכים ( אוטומת ) , תיקוני הצטה גבוהים ועוד .
לגבי המזדה גם לי הייתה אחת נפח 2000 , גם לה יש את כל החיישנים האלה .