[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead מעוניין לשפר מערכת ברכב, עזרה..? | VAGIT
טוב אז מדובר בגולף דור 4. כרגע על הרכב פאנל של קלאריון בן כשנה וחצי. מגבר ישן 4 ערוצים שעושה את העבודה. סאב כפול מוגבר קטן שעושה את העבודה מצויין וגם משאיר מקום בתא מטען הקטנטן של הגולף והרמקולים, שלא נדע מצרות, הקדמיים מקוריים עובדים עוד משנת 2001 והאחורים x5 שעוד שניה מתאבדים כשנתיים על הרכב. בקיצור אני רוצה להחליף את כול הרמקולים לרמקולים איכותיים וטובים יותר שיפיקו צליל איכותי ואני יוכל להנות מותמר ולנצל את שאר החלקים הטובים של המערכת. את ההתקנה אני יעשה לבד (ממש יציאת מיצריים לפרק 2 דלתות אה?) והבקשה היחידה שלי זה שאני לא אצטרך למכור כליה עבור הרמקולים, כי אני צריך אותה. למה אני בא אליכם? כי אין לי מושג בגרוש מה אני צריך לדרוש ואיפה הכי אמין וזול ובאמת שאני שונא שעובדים עלי. תודה לכולם! ואם למישהו יש משהו טוב משומש בבית תדעו שאני לא בררן;)
קודם כל לעונג הוא לי לעזור לך, מההודעות שלך ניראה שאתה אדם טוב.
בקשר לסט רמקולים זה באמת תלוי תקציב / גוון סאונד מועדף.
ישנם שני סוגי רמקולים עקריים: קואקסיאלים - מס' אלמנטים ברמקול אחד (2 WAY / WAY וכו'...) - הם נחשבים לרמקולים פחות איכותיים ולרוב אינם מומלצים למערכות מוגברות. קומפוננט - סט שבנוי ממס' אלמנטים - 1. מיד באס - בנוי לנגן צלילים נמוכים עד לתדרי המיד 2. טוויטר - בנוי לנגן צלילים גבוהים 3. קרוסאוור - שתפקידו לנווט את התדרים.
סט קומפוננט נע בין (סט נורמלי ) 400 ש"ח ויכול להגיע למעל 10K לסט שני חלקים. קואקסיאלים נעים בין 200 ש"ח ל 1000 ש"ח .
לכל חברה יש ציביון סאונד שונה, והטוויטר בחברות מסויימות חד מידי / רך מידי / צווחניים מידי וכו'...
ולכן אני הייתי ממליץ לך לבוא למפגש שיש מפורומים אחרים (תפנה אלי בפרטי אם מעניין אותך) ולשמוע מס' סטים ולהחליט.
תודה רבה רוני, משמח אותי לדעתך שזה הרושם שאני נותן. אני אשמח להגיע למפגש כזה ולהתרשם, כמה לדעתך אני אצטרך להשקיע עבור סט של 4 רמקולים כאשר ה2 הקדמיים הם קומפוננטים והאחוריים מחוברים למגבר קיים. אם זה יעזור אני יכול לצלם את חלקי המערכת הקיימים שאני מתכוון להשאיר. אגב, הרמקולים הספציפים עוברים דירה לחיפושית;)
הי בני , תראה קומפוננטים סבירים + זה מינימום 1000 שקל לזוג לאחורה אני לא רואה סיבה להשקיע מעל 500 שקל לזוג כי רמקוליםפ אחוריים באים רק להשלים את הבמה שהקומפוננטים בונים ... עכשיו לגבי המגבר לרמקולים , תן קצת פרטים כמה וואט הוא מוציא באר אמ אס או שתן חברה ודגם ובקשר לחברות של קומפוננט אז קצת קשה להמליץ כי כל אחד והאוזן שלו אחד יכול לשמוע רמקול ב3000 שקל ולהגיד שהוא למשהו ולבסוף להתלהב מרמקול שעולה 1000 שקל ככה שקשה למליץ אם אתה מעוניין להשקיע קצת יותר על קומפוננט לאזור ה1800 אז אתה יכול לקחת קומפוננטים של הרץ הם יתנו מענה לכל אוזן מאוד גמישים ונצילים ... אם אתה לא רוצה להשקיע סכום כזה יש לך את מוראל שיש להם אחלה קומפוננטים במחירים סבירים .
שלום בני. לדעתי הדרישות שלך לא בשמים בכלל. עד עכשיו היתה עם הרמקולים המקוריים. איך הם הוגברו (על ידי הרדיו דיסק או המגבר.{אם בעזרת המגבר כמה וואט לערוץ}) אפשר לקנות קומפוננט טוב (טוב זה יחסי, ביחס לרמקולים המקורים של הרכב טוב מאוד!) באזור ה500 שקל +-.
hu Clarion CZ500AMP: JBL gto1004COMP: Morel Dotech OvationSUB: MAC AUDIO WILDSTORM130
500 שקל כבר מתחיל להישמע הגיוני יותר. כרגע הקדמיים שלי זה רמקולים בני 11 שנה מקוריים של פולקסוואגן ולפי איכות השמע הם שלמים. האחוריים מחוברים למגבר, רשום עליו w15. 1500 וואט.
1500 וואט לא אומר הרבה כמה RMS, של איזה חברה? תראה אצלי לדוגמה אין בכלל רמקולים מאחורה והסיבה לכך היא שאתה שומע מקדימה ולא מאחורה. לדעתי יש לך אפשרות 1 לקנות קומפוננט אחד טוב שיחזיק לך את הבמה הקדמית לבד (אין רמקולים מאחורה) הקומפוננט שנחשב טוב לתקציב שלו הוא מרול דוטק אוביישן עולה 900+-. עכשיו השאלה עם המגבר יחזיק את הקומפוננט. אפשרות 2 קומפוננט יותר זול בעל נצילות גבווה שיוכל לעבוד עם הרדיו דיסק והוא מורל טמפו עולה 500+-. לדעתי רמקולים מאחורה זה לא דבר חשוב אבל בסופו של דבר אתה שומע, לכן אתה יכול לקנות את אותו קומפוננט גם לאחורה. אבל הפעם לחבר את הקומפוננט הקדמי למגבר, ואת האחורי להגברה של הרדיו דיסק כך נוצר מצב שהבמה הקדמית יותר מורגשת מהאחורית. לדעתי גם תקן אותי עם אני טועה, אתה לא מעוניין בשדרוג המערכת אלה יותר להחזרת המערכת למה שהיתה פעם.
hu Clarion CZ500AMP: JBL gto1004COMP: Morel Dotech OvationSUB: MAC AUDIO WILDSTORM130
רגע רגע עכשיו בלבלת אותי לגמרי. קומפוננט זה לא רמקול מוגבר? אני חשבתי לשים זוג קומפוננטים מקדימה ומאחורה לשים זוג רגיל עם מגבר. אני טועה? אני רוצה שהעוצמה בכול חלל הרכב תהיה זהה+-, עם טיפה יותר עוצמה בחלק האחורי של הרכב. נראה לי שכדאי שאפגש עם מישהו שיראה את מה שמותקן כרגע ברכב ואני אסביר לו מה אני רוצה והוא יוכל לכוון אותי. מקצוען דרומי יש כאן?
איזה באסה, בדיוק היום היה מפגש דרומי של אודיו. קומפוננט זה הרכב של רמקולים הקומפוננט מכיל מיד באס טויטר וקרוס עובר. כל זה ביחד נחשב לרמקול. מה זאת אומרת רמקול מוגבר?!? רמקול צריך להתחבר למגבר לצורך העניין הרדיו דיסק גם משמש כמגבר. על רגל אחת. הרדיו דיסק מוציא בערך כ16WRMS עכשיו אתה יכול לחבר קומפוננט שדורש 100W לרדיו דיסק אבל הוא לא ישמע לך שונה מקומפוננט של 50W. לכן מחברים לקומפוננט מגבר על מנת לנצל את כל הרמקול ( במקרה של הדוגמה 100W) שוב אני אומר לדעתי אני לך דרישות. לכן פשוט תקנה שתי קומפוננטים של מורל טמפו ותחביר כפי שהכל מחובר עכשיו.
א. המחירים הם די קבועים מאחר ונתח הרווח באודיו לרכב מבסס על התקנה, אין ממש רווח טוב במוצרי הכניסה (קומפוננט של 500 ש"ח +-) ב. יש לי מישהו מקצוען עבורך נדבר בפרטי.
לגבי הקומפוננט - תקרא מה שכתבתי לך בהודעה הראשונה שכתבתי בתרד.
הגברה מתחלקת לשני סוגים: 1. מגבר פנימי של הרדיו דיסק / HU / יחידת ראש. 2. מגבר חיצוני כגון מה שיש לך ברכב.
בני בוקר טוב, הייתי ממליץ לך חבר את המגבר 4 ערוצים, שיהיה מחובר ל6X9 על המגש ולקומפוננט בדלתות האחוריות שתוכל לשים. ולהוסיף עוד מגבר 2 ערוצים שיהיה מחובר רק לקדימה. בככה אתה יוצר מערכת סראונד מושלמת. ד"א, אם לא היה מובן לבני יש גם סאב כפול מוגבר (סאב עם מגבר פנימי, לא חיצוני) 10' שעושה עבודה טובה + .
ולעניין הסכום? בסוף הכל תלוי באפשרות ההוצאה מהכיס, תחשוב עם עצמך על תקרת תקציב מסויים לקבלת ההחלטה. שבת שלום.