[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887) [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887) [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4767: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887) [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4768: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887) סקירה - Appradio - לא פחות ממהפכה | VAGIT
רציתי להביא לידיעת אוהבי האודיו והגאדג'טים לרכב את מה שכבר רשמית הפך לדבר הבא בתחום האודיו לרכב . חברת פיוניר השיקה בתחילת השנה את ה APPRADIO - מדובר במכשירי דאבל דין שמגיעים להתממשקות מלאה עם הסמארטפון . זה התחיל עם הדגם הראשון שלהם שהיה מבוסס על IOS של אפל והשבוע רשמית יצא לשוק ה APPRADIO II שתומך גם במערכות הפעלה אנדרואיד . אז במה בעצם מדובר ? מדובר בממשק מגע כמעט זהה לחלוטין לאייפון/אנדרואיד עם אפליקציות ייעודיות לרכב כמו רדיו אינטרנטי , ניווט וכו' זאת לצד הפונקציות הברורת של חיוג מלא והתממשקות ספר טלפונים . הדבר אולי הכי חשוב שמבשר על העידן שבו אנחנו חיים והוא בעצם המהפכה האמיתית - אין CD ואין DVD הכל דרך הסמארטפון וסחטיין על האומץ של פיוניר שממש מגשימה את משמעות השם שלה והופכת חלוצה בתחום. הנה כמה דוגמאות : זה הדגם הראשון שיצא לשוק - שימו לב שפיוניר הציגו אותו על VW הסבר למה יבוא מיד :
וזה כבר הדגם שהושק החודש ותומך גם באנדרואיד - פיוניר הוציאו גם סרטון תדמית לכל העסק הזה - מאד אמריקקי אבל אם בא לכם לראות מכוניות עם גג פתוח כוסיות וחיים טובים אז לכו על זה :
גאווה ישראלית קטנה, WAZE היא אפליקציית הניווט הראשונה שמותאמת באופן מלא ל APPRADIO. הנה unboxing ותצוגת תכלית .
כמו בכל עולם קונבציונלי על כל גרסא רשמית יוצאת פריצה - אז גם לכאן הגיעה פריצה וככה היא תיראה לכתשצא בקרוב :
אז למה VW ? כל השמועות מדברות על כך שמ2013 ובעת ההשקה של הגולף 7 המערכות האלו יהפכו למערכות OEM ברכבי VAG .
כרגע היבואן הרשמי בישראל עדיין לא מייבא את המכשירים - ולא צפוייה תמיכה בעברית. והמחירים אם שאלתם? לא בשמיים - 400 דולר לדגם 1 ו550 דולר ל2 . עוד קצת לינקים אם לא הספיק לכם : בלוג שמוקדש רק לחידושים ואפליקציות ל APPRADIO
מה שלי חשוב בכל העניין הזה הוא שבעתיד כשהעברת המידע ע"ג רשת סלולרית יהיה מהיר יותר ויתקרב לוויי פיי אז בעצם יהיה אפשר לשמוע רדיו מכל העולם באוטו דרך הסלולרי
בגדול העתיד הזה כבר כאן מזמן - הקצבים של הרשתות הסלולריות היום לא נופלים מקצבים של WIFI בסיסי. אני כבר מזמן מאזין לתחנות רדיו מחו"ל ברכב . כל מה שאתה צריך זה בלוטות' תומך A2DP - שמאפשר סטרימינג בסטריאו ואייפון או אנדרואיד . הנה כמה אפליקציות מומלצות שיש בהן אינספור תחנות רדיו מהעולם :
עדכון חם חם מהתנור : אתמול הצטרפה לחגיגה חברת CLARION שהציגה בתערוכת CTIA 2012 בניו אורלינס - מוצר דומה מאד בעלות נמוכה יותר ובעל פונקציות מועטות יותר . מדובר ב -clarion next gate
ההבדל המהותי הוא שכאן לא מדובר בדאבל דין לכל דבר ועניין אלא בממשק משתמש בסגנון מה שאנחנו בארץ מכירים עם GPS . כלומר המכשיר יושב על מתקן יעודי על השמשה (קצת מבאס) . ייתכן מאד שמדובר בבלון ניסוי שיוביל בעתיד למערכת שדומה לAPPRADIO/ הנה סרטון ההשקה שיצא אתמול לאויר העולם :
ואם בא לכם עוד הרחבה אז הנה סקירה מהירה שלו שערך הבלוג TheVerge
המכשיר צפוי לצאת לשוק ביוני הקרוב ומחירו המשוער 269$ .
כמי שכבר שנה עובד בחברה המפתחת אפליקציות מובייל, וכמי שפריק לא קטן של התחום עוד הרבה קודם תמיד אמרתי שזה רק עניין של זמן עד שמערכות מולטימדיה לרכב יתקדמו וידביקו את הפער של הטלפונים החכמים (תחשבו איך הטלפונים שלכם התקדמו ב10 שנים האחרונות, ואיך המערכת שלכם ברכב התקדמה, לא הזוי?). למעשה, לא הייתי הראשון שאמר את זה, Commodo הוא מוצר שכזה לרכב שסלקום שיווקה והוא שעושה את אותו דבר, פיתחה אותו חברת סטארט-אפ ישראלית מבאר שבע (שאגב, מושקע באיזה 20 מליון דולר). לדעתי המוצר שלהם כושל. למה? כי הם ניסו ליצור מערכת הפעלה משלהם, על חומרה ביינונית וציפו שכולם יאמצו את זה ויתחילו לפתח לזה אפליקציות וכ"ו כמו שקרה בעולם הסמארטפונים. היו גם עוד טעויות כמו שזה יושב מחוץ לדשבורד ושהממשק שלהם לא עולם לא יהיה iOS או Android.
לדעתי גם המוצר של Pioneer הוא טעות, הוא טעות כי במקום להשתמש במערכת הפעלה קיימת כגון Andriod שהיא פתוחה, ניתנת לקסטומציה ועם תמיכה אדירה של חברה קטנה בשם Google הם החליטו לפתח מערכת משלהם, איך זה טוב? איך זה כלכלי? תחשבו על זה ככה, המון מכשירים פיצים עם חומרה ביינונית מריצים כבר היום Android ועובדים אחלה, תחשבו איך זה יכול לחוץ על מכשיר שגדול פיזי והחומרה שלו טובה משמעותית בעקבות אותו גודל פיזי? תחשבו שאוטומטית נכנסים לעולם שכבר יש בו אפליקציות והמון! תחשבו שאפשר לדחוף שם SIM סלולארי וגם כל המזג אויר, חדשות ומה שלא תרצו לעשות (לא בנהיגה חס ושלום) מולכם במסך 7" שהוא מיני טבלאט למעשה.
מה יקרה בפועל אם אתם שואלים אותי? לפיוניר וכן כל שאר החברות הגדולות יהיו מוצרים כאלו (למעשה הסרטון של פיוניר בן כמעט שנה אם תסתכלו ביוטוב) ולכל אחד מערכת הפעלה משלו, שלאף בית תוכנה לא באמת משתלם לפתח אפליקציות יעודיות בשבילו, כי זה לא רווחי. שוק האפליקציות לעולם הזה פשוט לא יצמח, והמטרה מתפספסת. ומה כן יקרה? יבואו כל הסינים והחברות ה"פשוטות", ישתמשו בחומרה טובה, ובמקום להשתמש בWIN CE שהיא מערכת הפעלה מסריחה שהיום הם משתמשים בה, הם ישתמשו בAndroid שהיא מערכת פתוחה ויציבה, בטח ובטח על חומרה חזקה והמכשירים האלו יאכלו בלי מלח את המחלבת כסף של Pioneer וחברותיה.
אני יכול להמשיך ולהרחיב כמה עוד אפשר לעשות עם מערכת כזו (מולטימדיה לרכב, In Dash שמבוססת אנדרויד), אבל עוד מישהו ירים פה סטארט-אפ על הגב שלי
אין מה לעשות, את ההתנהגות של iOS אף אחד לא מצליח לחכות, אבל Android פשוט מערכת פתוחה, וזה עניין של זמן עד שגם הטלויזיות שלכם, ועוד לא מעט מכשירי חשמל יריצו אותה כמערכת הפעלה וככלי לצריכת תוכן ומדיה דיגיטאלית.
גם אני מגיע מהעולם הזה בעקיפין , אני מסכים איתך לגבי חלק מהדברים אבל לא חושב שהמהלך הזה של פיוניר נועד לכישלון ואני אסביר . נכון , מדובר בחצי מהדרך כי פעם ראשונה הפלטפורמה היא iOS או אנדרואיד , וכל מה שצריך לעשות זאת רק אופטימיזציה כדי שהאפליקציות יתאימו לappradio אבל זה לא הסיפור . אני עוקב מקרוב אחרי הדבר הזה עוד מההשקה לפני 10 חודשים וגם אני הייתי סקפטי במקור, אבל העובדה שבחודש שעבר הם עשו עוד צעד קדימה ופתחו את המערכת גם למשתמשי אנדרואיד עם ההשקה של appradio 2 מלמדת שהם כאן להישאר . אגב הסיבה שהוספתי את התרד הזה עכשיו היא כי רק לאחרונה הגעתי למסקנה שהדבר הזה הוא יותר מעוד גימיק וששווה לתת עליו את הדעת. נכון שאת מה שאתה מציע על הנייר קל מאד ליישם אבל עדיין חוץ מwindows בתחום הפי סי אף מערכת הפעלה לא הגיעה לשליטה מוחלטת בשוק ואני לא הייתי ממהר לקבור את iOS שהבחירה של פיוניר לבצע לה התאמה ראשונה היא די ברורה - מותג שממוצב גבוהה ונתפס טכנולוגית ועיצובית כמוביל. לא רואה דרך שבה ניתן להשוות בין appradio לבין קומודו הכושלת , מה גם שכמו שאתה יודע כל אינטגרציה של iOS במכשיר כלשהו דורשת את ברכת הדרך של apple ופיוניר קיבלו אותה . כרגע המוצר הזה מתאים יותר לשוק האמריקאי אבל אני מאמין שלאט לאט עוד חברות יישרו קו וילכו לכיוון הזה . תזכור שהתפיסה היא שהסמארטפון יעמוד במרכז . לא עוד מחשב או עוד טאבלט כי אם מכשיר אחד שיוכל לעשות כמה דברים, להיות נגן מוזיקה , מצלמה ,יומן , ארנק , מדיה סנטר וכן גם מערכת לרכב . מה שאתה מציע זה עוד מוצר קצה שנצטרך לטעון במוזיקה להכניס אליו סים ותמונות . פיוניר הבינו שהם צריכים להיות מוצר משלים ולא מוצר קצה שים לב , אין שום אמצעי אכסון רק כניסה לכרטיס זכרון וגם היא כדי לעדכן גרסא . לסיכום אני חושב שאתה ממעיט בערכו של הדבר הזה ושהוא חלוצי כי הוא משנה תפיסה .
אכן יש יתרון בזה המוצר הוא לא עוד מוצר קצה והוא בעצם שואב הכל מהאייפון, עוד דרך של יצרני הסמארטפונים להחתזק, אבל את תהיה בטוח (שוב, כמו שמתעסק יום יום בפיתוח אפליקציות מובייל) שזה כ"כ פשוט להתאים, אני אפילו בטוח שלא. זו גם לא חכמה להגיד שwaze תהיה הראשונה, מי אם לא היא חייבת להיות שם לפני כולם, הם בערך הדבר הכי מבטיח שיש בתחום המובייל היום ובטח כשזה קשור לרכב.
תחשוב איזה עולם שלם של אפליקציות יעודיות לרכב יכול לצוץ, דברים שלא רלוונטים למובייל. תחשוב על מובילים, נהגי מוניות, טיונרים וחובבי שיפורים, חובבי אודיו כבדים, ומה לא!, עם מכשיר עם חומרה רצינית ומערכת הפעלה רצינית (Android) אפשר בהחלט ליישם המון המון דברים שישנו להרבה אנשים את החיים.
עדכון: נסעתי הביתה עם הטיון אין רדיו. שומעים מעולה אפילו יותר טוב מרדיו רגיל. אין שיבושי קליטה ואין ניתוקים על ה 3G החסרון היחיד הוא שעל המערכת שיש לי כרגע אי אפשר לראות את הצג של הטיון אין ולכן יותר מסורבל להחליף תחנות דרך הסלולרי. מה שכן טוב בטיון אין זה מצב רכב שמפשט את הפונקציות ונותן שליטה קצת יותר טובה מהסלולרי. אבל עדיין זה לא מסך מגע 7 אינטש שיושב לך מול העיניים.
אני לא חושב שאתה טועה אני רק אומר שאתה לא מעריך מספיק את המחשבה מאחורי המוצר הזה . כולם הולכים לשם מחברות האשראי דרך ספקיות התוכן וכלה בבנקים הסמארטפון הוא המרכז , זאת כבר לא שאיפה זאת עובדה קיימת . אגב לא אמרתי שwaze היא הראשונה שם יש אפליקציות ניווט שהיו שם לפניה למעשה היא הצטרפה רק לאחרונה (פחות מחודש) הנה רשימה חלקית של אפליקציות שעונות בחלקן על הדברים שאתה מחפש:
הדבר אולי הכי מעניין הוא דווקא הפריצה העתידית שלינק לבקרוב שלה שמתי במקור . כמו שאתה מכיר מהאייפון דברים שמתחילים בפרצות גומרים בעדכוני המקור .
אגב כשאתה מקים את הסטארט אפ תעדכן , אני אהיה הראשון להשקיע
Tk80 - שמח לשמוע שהסתדרת , נחמד לנסוע בתל אביב ולהרגיש בניו יורק אה ?