[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 677: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead רעשי דרך בלתי נסבלים בעקבות החלפת כל הצמיגים . | VAGIT
יש לי רעשי דרך נוראיים בעקבות החלפת צמיגים.(דרך+מהמורות) אשמח לעזרתכם לנסות להבין מה הסיבה.
ההחלפה בוצעה מצמיגי FALKEN 912 שעברו 5K קילומטרים ל- MICHELIN HP PHARMECY שעברו כ- 16K קילומטרים.
החלפתי גם ג'אנטים אחד לאחד מבחינת המידה, כלומר ג'אנט+צמיג ירד מרכב אחד ועבר לאותו מיקום מדוייק ברכב שלי. שני הרכבים זהים, פולקסווגן שירוקו.
הרכב שנת 2010 והוא הפך ממש לא נוח לנהיגה. מה שכן האחיזה לעומת הפלקן השתפרה משמעותית (ועדיין לא בשמיים)
אנא ממכם אל תשאלו אותי מדוע עשיתי זאת, כי זה כבר לא רלוונטי. בעיקרון קיבלתי ג'אנט הרבה יותר יפה.
אני רק מנסה להבין מה בשיקול שלי היה מוטעה ואיך לדעתכם ניתן לשפר את המצב כיום... ? (אגב, גם הצמיגים הקודמים לא היו הכי נוחים, אבל מאז ההחלפה זה ממש בלתי נסבל.)
בנסיעה ברכבים דומים הנהיגה משמעותית פחות מרעישה ורכה.
לא נראה לי שיש קשר לאיזון. אני בספק אם זה משהו שבא לידי ביטוי ברעש. היו לי הפרימסי על רכב בעבר. הצמיג ה לא מציאה גדולה. הוא יחסית זול (למישלין) ויש לו אחיזה סבירה, אבל פה זה נגמר. הוא רועש, במיוחד במהירויות גבוהות ויכולות השיכוך שלו על הפרצוף. האחיזה, כאמור, סבירה ולא יותר.
צריך להבין שלצמיגים יש משמעות מאוד גדולה לנוחות הנסיעה ולרעש הצמיגים.
המלצה שכן אפשר לתת ואולי תוכל לסייע במשהו - תבדוק לחץ אוויר.
הצלחת קצת לסבר את עיניי בכך שאמרת שהצמיג לא להיט במיוחד.
כשהחלפתי את הצמיגים חשבתי לתומי שהם יהיו נוחים יותר מאחר והם מוגדרים כ- "פריום טורינג" ובגלל שבקניית שירוקו מהחברה הם מגיעים כצמיגי OEM. (אגב גם נכנסתי לאתרים: טייר טראק וטייר וויו ודווקא המליצו עליהם רבות...)
לחץ האויר שלי תקין ועומד על 33PSI - כל שבוע אני מקפיד. (PSI ע"פ הנחיות היצרן)
מה אם כך אתה מציע לעשות...? נוחות הנהיגה שלי נפגעה בצורה משמעותית, וזה גם חשוב לי מאוד.
כפי שנאמר, ברגע שלחץ האוויר בצמיגים תקין - אין יותר מידי מה לעשות. לא נראה לי שכיוון או איזון ישנו משהו ברעשי הכביש שנגרמים מהצמיגים או ב"קושי" הנסיעה. האפשרות היחיד היא, כפי שנאמר, להחליף לצמיגים רכים יותר (יותר גומי פחות פלסטיק) שמרעישים פחות ובעלי שיכוך טוב יותר.
הרכב הקודם שלי הגיע עם פירלי עם ספורטקונטקט2 מהיבואן. אחרי תקופה מסויימת הגיע הזמן להחליף. באותו הזמן עבדו בחברה של אבא שלי עם מישלין והביאו לי את הפרימסי במחיר טוב. אם הייתי צריך לשלם עליו מחירון (שכיאה למישלין גבוה מהמתחרים בקטגוריה) - ממש הייתי מתבאס. עם כל הכבוד למישלין, הפרימסי הוא ממש לא סיבה לגאווה.
יש לי קושייה בשבילך, איך אתה מסביר שבעל הצמיגים הקודם לא חווה רעשי נסיעה כאלו...?
אני חושב שכמעט בוודאות אין לו סיבה לספר לי לוקשים, וזאת בגלל שהקנייה התבצעה דרך גורם שלישי ובהחלפה. כלומר, הוא החליף עם מישהו ואני החלפתי עם המחליף. עוד דבר, הקנייה הייתה פעולה יזומה שלי, כך שממש קשה לי להאמין שיש לו אינטרס לשקר.
אגב, עם הפלקן גם חוויתי רעשי נסיעה מעט מוגברים, מה שגורם לי לחשוד שאולי יש בעיה אחרת אצלי ברכב. (אני שולל בעיה אצלי בראש כי בדקתי רכבים אחרים )
אין לי מושג. אני לא אומר שהבעלים הקודם משקר או מספר לוקשים. מה גם שרעש הוא דבר יחסי. הוא היה רגיל לרעש צמיגים של 45DB ואתה היית רגיל ל38DB. ברגע שהוא קיבל את ה42DB של צד ג', הוא היה רגיל לרעש קצת יותר גבוה ולא שם לב להבדל משמעותי. כשאתה קיבלת את שלו עם ה45DB הקפיצה הזו של 7DB היייתה משמעותית והרבה יותר מורגשת עבורך.
כמו שאמרתי, אני עברתי מספורטקונטקט2 למישלין פרימסי. והרגשתי התחזקות של רעשי הכביש. מנגד, הרגשתי גם שיפור באחיזה (בסיבוב אחד קבוע שאני לוקח כמעט כל יום). וזאת, למרות שכל אחד יגיד לך שהספורטקונטקט2 אוחזים יותר טוב מפרימסי. למה? כי אלו היו צמיגים של 3.5 שנים על הכביש (ועוד כמה חודשים בבונדד, ועוד כמה חודשים בהובלה מהמפעל שבו יוצרו למפעל בו יוצר הרכב) והם איבדו מאיכותם.