פעם בשבוע אני מחבר את הכבל לרכב (VCDS), ומריץ Autoscan. ליתר ביטחון.
יום חמישי האחרון, פופ!!!!, שתי תקלות! במנוע. לא אחת שתיים!
2 Faults Found:
006481 - Radiator Fan 2 (V177): Movement Restricted / Jammed
P1951 - 000 - - - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100000
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Mileage: 32879 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 17:10:31
Freeze Frame:
RPM: 826 /min
Load: 26.3 %
Speed: 4.0 km/h
Temperature: 88.0°C
Temperature: 68.0°C
Absolute Pres.: 1000.0 mbar
Voltage: 13.081 V
000665 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached
P0299 - 000 - - - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110000
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 2
Mileage: 32641 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 15:58:33
Freeze Frame:
RPM: 2175 /min
Load: 80.0 %
Speed: 90.0 km/h
Temperature: 86.0°C
Temperature: 47.0°C
Absolute Pres.: 1000.0 mbar
Voltage: 13.208 V
מה זה? זה בגלל שעשיתי Remap, זה בגלל החם הנורא? מה העניין, הרכב עם 32,000 ק''מ בסך בכל. מחשבות, אתם יודעים.
טוב נכנס ל-ross tech רוצה לדעת. אז התקלה הראשונה:Radiator Fan 2 (V177): Movement Restricted / Jammed
הם אומרים בעצם שהמאוורר תפוס. נכנס לפורומים בחו''ל, כן מכירים את התקלה המאווררים הם חרא ומומלץ להחליף את שנהם. במקרה שלי זה המאוורר הקטן שעובד עם הפעלת המזגן.
יש עוד אחד גדול שנועד לקרור המנוע. הם ממליצים לבדוק שהוא לא תפוס, למחוק תקלה, ולעקוב.
או.קי. אבל מה עם השנייה? מה עם :Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached
קם בבוקר מוקדם, הלכה השינה של יום שישי בבוקר, אבל לא נורא הבובה שלי שווה את זה. קודם כל בודק שהמאוורר מסתובב, כן מסתובב. טוב עכשיו התקלה השנייה.
באתר של ross tech, כותבים כך:
Possible Causes
Hoses/Pipes incorrect connected, disconnected or leaking
Charger Pressure Control defective
Turbocharger faulty
Diverter Valve faulty
טוב, השסתום פורק חדש, הקודם היה ממברנה הם לא מחזיקים מעמד, אז שלי הוחלף בגרסה חדשה יותר ללא ממברנה.
אין מצב שהלך לי הטורבו,(למרות שבתוכי אני חושש בגלל ה Remap).
בקיצור זה משהו בצינורות, למרות שהרכב עדיין חדש דנדש, אבל בתנאים של ישראל הכל יכול להיות. וגם השבוע כשנסעתי לחצתי על הדוושה, היה לי רעש קצת שונה של יניקת אויר.
טוב עובר על הצנורות, לאט לאט, מגיע מאחורי המנוע צמוד לתא הנהג, והופלה, צינור קטן ב 90 מעלות, אורך של אולי 18 ס''מ, שיוצא מסעפת היניקה לכיוון הבוסתר של הברקס קרוע!
יש,יש,יש, איזו הקלה, לא משהו גדול. השעה 07:20 בבוקר, טס למוסך, 10 דקות מהבית, רוצה להיות ראשון, הם פותחים ב 07:30. מגיע למוסך מראה להם את התקלה בגאווה!
טוב, פותחים כרטיס, מפרקים הצינור, בודקים במחשב לפי שרטוט, מנסים לאתר. יש, איתרנו.... אין את הצינור בארץ. דואר אוויר, שבועיים לפחות, 395 ש''ח לפני מע''מ.
מה זה השטויות האלו? טוב מנהל העבודה מכר שלי, לוקח אותי לפרוקייה שלהם, מלא מנועים זרוקים, מצאנו את הצינור, הרכבנו, נסיעת מבחן, הבוחן חוזר ואומר שהרכב בולם קשה מאוד.
בודקים שוב, הרכיבו לא טוב, הגישה קשה. מרכיבים שוב, נסיעת מבחן, יש יצא מעולה. איזה כיף. לא חייבו אותי בעבודה, רק מחיר של חלק משומש שזה חצי מחדש. וגם שטפו לי את הרכב, תחת השגחתי. סוף טוב הכל טוב
זה הצינור.
זו הבובה, מקבלת תשומת לב.
הפרוקיה.